Személyek

  
#3
Vinícius Paulo
Védő
Brazília Teljes név: Vinícius Paulo Souza dos Santos Született: São Paulo , 1990-02-21

Statisztika:

Szezon kiválasztása:Verseny kiválasztása:
VidiÖsszes
Meccsek (csere)22 (0)22 (0)
Játszott percek20062006
Gólok00
Sárga lapok99
Piros lapok00

Biográfia:

A nagynevű brazil Sao Paulo együttesénél tette meg az első lépéseket a labdarúgásban Paulo Vinícius, aki igazán az uruguayi River Plate-nél vált meghatározó játékossá. Csapatunkhoz a 2011-es őszi szezonban csatlakozott a fiatal belső védő. Hátvéd létére kifejezetten gólerősnak mutatkozott, első, nálunk töltött idényében a bajnokságban 3 gólig jutott, megemlíthetjük az Európa Ligában a Sportingnak lőtt gólját is.

Vinícius az egyik legtöbbet foglalkoztatott játékosa lett a hátsó alakzatnak, határozottan tette a dolgát. Egyenletes teljesítménye azt eredményezte, hogy 2012-ben az Nemzeti Sportnál – Brachi és Caneira társaságában – bekerült az ősz válogatottjába és a továbbiakban is stabil pontja maradt a Vidinek.

2014-15-ben magyar bajnok és Magyar Kupa-ezüstérmes, majd zsinórban kétszer bajnoki ezüstérmes lett klubunkkal. 2017 márciusában állampolgársági esküt tett Székesfehérváron, március 25-én pedig bemutatkozott a magyar válogatottban is a Portugália elleni vb-selejtezőn.

2017 nyarán izomsérülést szenvedett, de visszatérését követően ismételten a kezdőcsapat tagja lett és az idény végén aranyérmet nyert klubunkkal, majd ezt követően oroszlánrészt vállalt a 2018 őszi Európa Liga-csoportkörbe jutásban és az ott elért sikerekben is.

Több információd vagy emléked van? Oszd meg velünk! Megosztom