Személyek

Marko Nikolics
Vezetőedző
Szerbia Teljes név: Marko Nikolics Született: Belgrád , 1979-07-20

A Vidi első csapatánál eltöltött évek:

2017-től napjainkig

 

A Vidi első csapatával elért eredményei:

Magyar bajnok: 2018
NB I-ezüstérmes: 2019
Európa Liga-csoportkörös: 2018

 

Biográfia:

Marko Nikolics 1979. július 20-án született Belgrádban, játékosként szülővárosában, az FK Rad csapatában és kölcsönben a Dorcol színeiben futballozott, de egy sérülés miatt fiatalon visszavonult és nevelőegyesületében utánpótlás-edzőként kezdett el dolgozni. Az első csapat mellé 2008-ban került fel, és még abban az évben, harmincadik születésnapja előtt vezetőedzőként is debütált a szerb élvonalban. Nikolics 2008 októberétől 2011 májusáig irányította az FK Radot, majd a következő szezonban a szerb U18-as válogatott mellett dolgozott. Ezt követően 47 mérkőzésen keresztül ismét a Rad kispadjáról irányított, majd 2013-ban a Vojvodina mestere lett – érdekesség, hogy az újvidéki együttessel többek között a Honvédot is búcsúztatták az El-selejtezőiben. Decemberben azonban újra váltott, és a belgrádi Partizan edzője lett, ahol 2014-ben az Európa Liga csoportkörébe juttatta a csapatot.

Ezt követően 2016 első felében rövid ideig a szlovén Olimpija Ljubljana kispadján ült, majd 2016 augusztusában ismét a Partizan szerződtette. A fekete-feheréknél az elmúlt hónapokban 40 meccsen ült a kispadon, meccseként átlagban 2,65 pontot szerzett a csapata, így nem meglepő, hogy májusban bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhetett a szerb fővárosban. Egy mérkőzés erejéig már csapatunk ideiglenes otthonában, a Pancho Arénában is meccselt már, hiszen a tavaly őszi Vidi-Partizan edzőmérkőzésen ő volt a belgrádi csapat edzője.

2017 júniusában ült le klubunk kispadjára. Augusztusban EL-playoff-ig vezette a csapatot, a bajnokságban pedig rögtön első szezonjában aranyérmet nyert a Vidivel. 2018 júniusában meghosszabbította szerződését a Videoton FC-vel.

Több információd vagy emléked van? Oszd meg velünk! Megosztom