Személyek

  
#0
Bobory Béla
Középpályás
Magyarország Teljes név: Bobory Béla Született: Székesfehérvár , 1942-04-16

Statisztika:

Szezon kiválasztása:Verseny kiválasztása:
VidiÖsszes
Meccsek (csere)0 (0)0 (0)
Játszott percek
Gólok00
Sárga lapok00
Piros lapok00

Biográfia:

Nagyon fiatalon, már 18 esztendősen debütált felnőtt csapatunkban a Székesfehérvári Petőfitől annak feloszlatása után érkezett Bobory. Az 1959-60-as bajnokságban még csak egy mérkőzés jutott egykori középpályásunknak (a tavaszi szezont ugyanis középiskolás tanulmányai miatt kihagyta), de 1963-as távozásáig összesen további 19-szer játszott és öt gólt lőtt.

Ezt követően behívót kapott a honvédségbe, katonaéveit Kaposváron töltötte, 1966-ban érettebb játékosként térhetett vissza és a következő két idényben egyaránt 17-17 bajnokit játszott - utóbbi idényben tagja volt az NB I/B-t megnyerő és ezzel az élvonalba feljutó együttesünknek.

Az NB I hozta pályafutása legszebb, egyben utolsó idényét is: 29-szer küldte őt pályára Kárpáti Béla és Németh Lajos, majd az idény végén 27 évesen vissza is vonult - annak ellenére, hogy más klubok is csábították.

Előbb az Ikarus, majd a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság megbecsült dolgozója volt, közben utánpótlás-edzőként, játékosmegfigyelőként, illetve az öregfiúk-csapat vezetőjeként négy évtizeden keresztül dolgozott a Videotonért.

71 évesen, 2013. 07. 04-én hunyt el Székesfehérváron, ahol egész életét leélte.

Több információd vagy emléked van? Oszd meg velünk! Megosztom