Szezonok

Statisztika
DVSC-TEVA
Oláh Lóránt 32'
Végeredmény 1-0 FC Fehérvár
Összefoglaló
{Továbbra is száz százalékos a Debrecen együttese az NB I 2008/2009-es szezonjában, miután a harmadik forduló záró mérkőzésén hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Fehérvárt. A két gárda között a jobb helyzetkihasználás döntött, a három pontot érő találat Oláh Lóránt nevéhez fűződik.
Az első félidőben nyomaiban sem lehetett felfedezni a Győrt saját pályáján leiskolázó Lokit, inkább a Fehérvár akarata érvényesült. Míg azonban a Vidi minden helyzetét elhibázta, Oláh egyszer villant, így a szünetben mégis a hajdúságiak vezettek. A vendégcsapatból előbb Vujovics lőtt Polekszicsbe nagy helyzetben, majd fejelt fölé közelről, a kettő között pedig Sitku nem találta el ziccerben a labdát egy védő szorításában. A DVSC Kaposvárról szerződtetett csatára köszönetet mondhat csatártársának, a válogatottba meghívott Rudolfnak is, aki tulajdonképpen kiküzdötte neki a helyzetet.

Fordulás után eleinte még kevesebbet forogtak veszélyben a kapuk, mint a szünet előtt, Disztl László együttese ment előre becsülettel az egyenlítésért, ám helyzetecskéknél tovább nem jutott. Egyre többet kezdtek el egymással foglalkozni a játékosok, ebben a műfajban főleg a Czvitkovics-Andics páros járt az élen. A hajrában aztán ismét magához ragadta a kezdeményezést a házigazda együttes, és főleg Rudolf révén egyre gyakrabban veszélyeztetett. A remek formában lévő csatár gyakran két-három védővel is elbánt, Sebők kapuson azonban nem tudott kifogni.
A Loki győzelmét a hajrában a látogatók igyekezetük ellenére nem tudták érdemben veszélyeztetni, így a piros-fehérek otthon tartották mindhárom pontot az erősen döntetlen szagú mérkőzésen, és továbbra is száz százalékosak a bajnokságban. A Fehérvár harmadik egygólos meccse után három pontjával az alsóbb régiókban tanyázik.}

Több információd vagy emléked van? Küldd el nekünk az [email protected] címre!