Szezonok

Összefoglaló
{Nem másért szállt harcba az FC Fehérvár a Soproni Liga 25. fordulójában, minthogy a Paks ellen begyűjtse sorozatban hetedik bajnoki győzelmét. Az alacsony színvonalú találkozón parádés gólokat szerezve, magabiztosan nyert a fehérvári csapat, s megerősítette ötödik helyét a tabellán.

A fehérváriak kissé álmosan kezdték a Paks elleni összecsapást, az első percekben a vendégek voltak aktívabbak, az első percben Kriston labdája az oldalhálóban landolt. A piros-kékek csak az ötödik percben lépték át először a felezővonalat, a nyolcadikban pedig már veszélyeztettek: Mohl 25 méterről lőtt, a labda megpattant Salamon lábán, s a bal kapufát érintve pattant szögletre. A 16. percben Kiss adott középre, Báló pedig kapásból 18 méterről a kapu fölé lőtt. Hat perccel később már a háló is rezdült, de a másik oldalon. Egy impozáns támadás alkalmával, Farkas gurított Sitkuhoz, a csatár tartotta a labdát majd visszagurította Dvéri Zsolt elé, aki 17 méterről kapásból kipókhálózta a jobb felső sarkot, (1-0).
A bombagól után is a fehérváriak birtokolták többet a játékszert, s a 27. percben megint veszélyeztettek a hazaiak, Sitku csúsztatása után Horváth és Kovács kapus egyszerre ugrottak a labdáért, ami centikkel pattant a kapu mellé. A 29. percben egyenlíthetett volna a Paks, Éger fejéről Márkus elé került a labda, aki négy méterről estében a jobb kapufa mellé helyezett. A félidő hátralevő részében Dvéri 22 méteres szabadrúgása adott munkát Kovács Attilának, majd a fehérvári játékmester 16 méteres próbálkozásába Hanák vetődött bele, a felpörgő labda pedig a kapu tetején landolt.

Fordulás után egy paksi beadást Sebők paskolt középre, ahol Zováth várta a labdát, de szerencsére a középpályás nem találta el jól, így nem jutott el a kapuig. A 61. percben Csehi gurított vissza Kiss elé, aki 11 méterről mellé lőtt.
A sok hibával tarkított második félidei játékot a csereként beállt Nagy Dániel színesítette: az apró termetű szélső egyedül indult meg, majd 25 méterről lőtt, remekül eltalált labdája pedig a felső lécről vágódott a gólvonal mögé, újabb bombagól, (2-0).
Néhány kósza kísérlet után aztán kapuba talált a Paks, de a 88. percben Márkus gólja előtt könyökkel csinált magának helyet, így a bíró nem adta meg a találatot. A hosszabbítás perceiben bedarálta ellenfelét a Vidi, előbb Koller fejelt a kapu mellé, majd Nagy 30 méterről ívelte kapura a labdát, amit Kovács a léc alól tolt szögletre.
A 92 percben aztán Simek sarokrúgása után Koller Ákos adta meg a kegyelemdöfést, a védő kilőtte a jobb felső sarkot (3-0).
A remekbe szabott gólokkal 3-0-ra nyert az FC Fehérvár, és sorozatban begyűjtött hetedik diadalával három pontra közelítette meg a negyedik Győrt.}

Több információd vagy emléked van? Küldd el nekünk az [email protected] címre!