Szezonok

Összefoglaló
{A válogatott bő keretének két kapusa nézett egymással farkasszemet a Soproni Liga 27. fordulójában. Az új szövetségi kapitány Sebők Zsoltot és Köteles Lászlót is meghívta a nemzeti együttes 24-es keretébe, így az FC Fehérvár és a Diósgyőri VTK hálóőre is jó hangulatban várhatta a bajnoki összecsapást.

A tabella 5. helyén álló FC Fehérvár és a 13. Diósgyőr csatájának első félidejében a vendégek kapusának akadt több dolga, a fehérváriak meddő mezőnyfölényben játszottak, de az egykapuzás nem hozott találatot. Először Mohl tornáztatta meg a DVTK kapusát, majd Simek beadása után Dajic 10 méterre a kaputól nem találta el a labdát. A 23. percben Simek keresztbe lőtt a kapu előtt, majd egy perccel később ért a labdához kézzel először Sebők, Trbovic fejesét hárította könnyedén. A 32. percben Dvéri fejelt a vendég kapu mellé. Nem sokkal később Homma fordulásból durrantott a hazai ketrec fölé. A 42. percben Sifter fejesét Köteles vetődve ütötte ki, majd Sitku három méterről fejelt centikkel a bal kapufa mellé. A félidőt Sifter 25 méteres bombája zárta, a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret.

A második játékrészben már a Diósgyőr is kinyílt, így a fehérváriak többször veszélyeztethettek kontrákból. Fordulás után nem sokkal Dvéri és Horváth játszották végig a pályát, majd a védő estében lőtt, Köteles védett. Az 53. percben egy jó kontra végén Sitku fordulásból lőtt a kapu fölé. Két perccel később Dajic-Simek-Dvéri összjáték után a fehérvári játékmester 12 méterről perdített a kapufa mellé. Az 58. percben Sifter 28 méteres lökete alig ment fölé.
Egy perccel később aztán megtört a jég: Lázár ívelte be a labdát jobbról, de az a kapufán landolt, majd a kipattanót Sitku Illés nyolc méterről rúgta az üresen hagyott kapuba, (1-0). Két perc elteltével Mohl tekerte középre a játékszert, amit Horváth Gábor fejelt a felső kapufára. A 65. percben egy újabb kontrát vezetett a Vidi, melynek végén Dajic lövését védte Köteles. Nem sokkal később a csereként beállt Szélpál jobbal kapásból a fehérváriak keresztlécét trafálta telibe.
Ez volt az előjel, mert a 69. percben Pintér Zoltán talált el egy labdát remekül, 17 méterről a jobb kapufa segítségével mattolta Sebőköt, (1-1). A 70. percben Kamber fordíthatott volna, de ziccerét lábbal hárította a Vidi portása. Hat minutum elteltével a csereként beállt Nagy Dániel balról külsővel tekerte el a labdát a kifutó Köteles mellett, de az elkerülte a kaput.
A hajrá nagy nyomását nem bírta a DVTK, egy kontratámadás alkalmával Simek indult meg, a jobbján érkező Dvéri Zsolthoz passzolt, aki egy igazítás után 15 méterről védhetetlenül vágta a labdát a hálóba, (2-1).
A 90. percben aztán megadta a kegyelemdöfést az FCF, Nagy Dániel vezette a labdát, majd megtorpant a tizenhatoson belül, s jobbal káprázatos gólt lőtt, mesterien tekerte el a labdát a vetődő Köteles mellett (3-1).
A 91. percben újoncot avatott az FC Fehérvár, Magyar Balázs első élvonalbeli mérkőzésén lépett pályára.
Az FC Fehérvár 3-1-es győzelmével továbbra is ötödik, de már csak egy pontra van a negyedik Győrtől.}

Több információd vagy emléked van? Küldd el nekünk az [email protected] címre!